hirdetés
Belföld

Megviselte az Olaszországból hazatért diákokat, hogy karanténba kell vonulniuk

hirdetés
Amikor kiderült, hogy két hétre karanténba kell menniük észak-olaszországi útjukat követően, a magyar gimnazisták zokogásban törtek ki. A gyerekek a budapesti Szent László Kórházban lesznek a két hét leteltéig.
Busz
Megviselte a diákokat, hogy karanténba kellett menniük (Forrás: pixabay.com / fancycrave1)
hirdetés

Tizenegy középiskolás lány járt Észak-Olaszországban, s a szállásuk egészen közel volt a helyi hatóságok által a koronavírus miatt hermetikusan lezárt területhez, így a diákoknak hazatérésüket követően két hétig tartó karanténba kellett vonulniuk – idézi fel cikkében az Index

A lap az RTL Híradó nyomán azt írta, az egyik lány édesanyja, Timaffy Judit maga szólt a magyar hatóságoknak arról, hogy gyermeke és társai a koronavírus miatt lezárt terület környékéről térnek haza. A nő elárulta azt is, hogy nagyon nehéz döntés volt ez szülőként, és amikor a lányok megtudták, hogy karanténba kell vonulniuk, elsírták magukat. 

hirdetés

Elmondása szerint nagyon nagy csalódás volt nekik és a szülőknek is, hogy hazatérésükkor nem ölelhették át egymást. 

A tanulókat szállító busz vasárnap este egyenesen a Szent László Kórházhoz ment, ahol egy elkülönített épületben helyezték el a tizenegy lányt, két kísérőtanárt és a két buszsofőrt. Itt tizennégy napon át maradnak majd, s ezalatt folyamatosan vizsgálják az állapotukat. 

Úgy tudni, budapesti és szegedi diákok is vannak a Milánóból érkezett diákcsoportban. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019