hirdetés
Belföld

Modern gyalogsági harcjárműveket kap a Magyar Honvédség

hirdetés
A Magyar Honvédség Lynx gyalogsági harcjárműveket kap, amint az kiderült beszerzés előkészítését koordináló védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, Maróth Gáspár titkársága sajtóközleményéből.
Lynx harcjármű
A harckocsik nagy részét hazánkban gyártják majd (Készítette: Rheinmetall MAN - Rheinmetall MAN, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=86874026)
hirdetés

Összesen 218 darab KF41-es Lynx harcjárműről van szó, amelyből százhetvenkettőt Magyarországon gyártanak majd – számol be róla a Portfolio.hu a közleményre hivatkozva. 

A Lynx-ek beszerzésére a több mint kétmilliárd euró értékű modernizációs program keretében nyílik lehetőség.

hirdetés

A Rheinmetall Lynx harcjárművek beszerzéséről szóló szerződést Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka és Armin Papperger, a német hadiipari vállalat igazgatótanácsának elnöke írta alá szerdán a Honvédelmi Minisztériumban.

Az eszközök zömét – összesen 172 darabot – hazánkban állítják elő a Rheinmetall és a magyar állam között augusztus 17-én kötött megállapodás értelmében létrehozandó vegyesvállalat üzemében. 

Az első negyvenhat harcjárművet Németországban gyártják majd le, s ezáltal a hazai gyár magyar szakembereinek teljes körű felkészülésére is lehetőség nyílik.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019