hirdetés
Belföld

Müller Cecília kérte, hogy a második oltás felvételéről se feledkezzenek meg az emberek

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az oltások sokkal hatásosabbak a védelmi intézkedéseknél, így mindenkinek azt javasolta, hogy a regisztráció és időpontfoglalás után oltakozzanak az éppen az országban bent lévő vakcinákkal.

Müller Cecília kérte, hogy a második oltás felvételéről se feledkezzenek meg az emberek
hirdetés

Arra is megkért mindenkit, hogy a második oltás felvételét se hanyagolják el, hiszen az garantálja a gyártók szerinti védelmet a vakcina részéről – írja az InfoStart.hu.

Kedden a tisztifőorvos asszony tájékoztatása szerint 334 450 Pfizer-vakcina érkezik, amelyek egy részét második körös oltásként használják majd.

Müller Cecília kérte, hogy ne várják az emberek, hogy a védettségi igazolványt ott, azonnal megkapják a gyártótól, azonban az elveszett kártyákat haladéktalanul újra legyártják.

Szólt arról is, hogy a 16-17 éves fiatalok is regisztrálhatnak már, s már akár májusban megkaphatják a vakcináikat.

A szennyvízvizsgálatok eredményei szerint csökkent a vírus örökítőanyagának mennyisége, és inkább stagnálás jellemző, noha Szolnokon, Debrecenben és Budapesten enyhe emelkedés volt megfigyelhető.

Az országos tisztifőorvos arról is adott tájékoztatást, hogy keddtől a tajszám nélküli külföldieket is lehet oltani, akik járványügyi szempontból éppen olyan fontosak, mint a magyar állampolgárok, s mostanra már van is elég vakcina.

Említette továbbá azt is, hogy már lehet személyes tárgyakat, „nyunyókát” vinni az óvodákba, bölcsődékbe is, azokat viszont otthon megfelelően tisztítani kell. Máskülönben viszont nem látja akadályát ezek bevitelének.

(A borítókép forrása: MTI/Vajda János)


hirdetés

További híreink
hirdetés