hirdetés
Belföld

Nagyfeszültségű vezeték leszakadása miatt gyulladt ki több ház is Óbudán

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, aminek következtében több ház is kigyulladt Óbudán vasárnap.
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, több épület kigyulladt
Lakók hagyják el a kigyulladt épületeket 2020. január 12-én a III. kerületi Kunigunda útján, ahol leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, és több egymás melletti épület kigyulladt. Egy ember áramütést szenvedett. MTI/Mihádák Zoltán
hirdetés

Budapesten a III. kerületi Kunigunda útján több épület is kigyulladt vasárnap este, miután leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték – számolt be róla az MTI a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) helyettes szóvivőjének tájékoztatása alapján. Még aznap estére sikerült körülhatárolni a tüzet, az utómunkálatok azonban elhúzódtak.

A tűz nem terjedt át ipari létesítményre, és a katasztrófavédelmi mobil labor mérései alapján a lángok nem jelentettek veszélyt a lakosságra sem. 

hirdetés

Összesen öt épületben, köztük négy lakóingatlanban keletkezett tűz, mindegyik lakhatatlanná vált. A helyszínre aznap este melegedőbuszt küldtek. 

Az egyik épületben gázpalackok is felrobbantak, ami miatt az érintett épület összedőlt – azt azonban vasárnap még nem tudták, hogy mi történt előbb: a robbanás, vagy a vezeték leszakadása. 

A 24.hu érdeklődésére azonban az FKI helyettes szóvivője, Kolozsi Péter most azt mondta, hogy az eddigi vizsgálatok alapján már úgy tűnik, hogy a tüzet nem a robbanás okozta, hanem az, hogy megolvadt és leszakadt a magasfeszültségű vezeték. A tűz csak ezután kezdett terjedni, majd a gázpalackok felrobbanásához vezetett. 

Egy férfit áramütés miatt kórházba vittek, az ő állapota a lap szerint továbbra is súlyos. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019