hirdetés
Belföld

Ne dőljön be a „törvényszéki végrehajtónak”!

A Fővárosi Törvényszék egy magát fővárosi törvényszéki behajtónak kiadó telefonos csalódra hívta fel a lakosság figyelmét. A csaló országszerte pénzt próbál kicsalni az emberektől – valójában általában fiktív – „tartozásokra” hivatkozva.
Telefon
A felhívott emberek általában nem tudják, hogy miféle tartozásuk lehetne, persze nem véletlenül, mert általában nincs is nekik (Forrás: pixabay.com / TeroVesalainen)
hirdetés

A rendelkezésre álló adatok alapján egy csaló – általában Tóth Ferenc vagy Tóth Dénes néven bemutatkozva – 2019 májusa óta telefonon keres meg embereket azt állítva, hogy a fővárosi törvényszék végrehajtója – írja az InfoStart.hu a Fővárosi Törvényszék tájékoztatása alapján. 

A csaló a hívott felet olyan, általában fiktív tartozás azonnali megfizetésére szólítja fel, amelyről az áldozat nem is tud. 

hirdetés

A férfi a becsapás során azt mondja, hogy amennyiben a hívott fél nem rendezi még aznap a tartozását, úgy végrehajtót küld a lakására, hogy az értéktárgyakat foglaljon le. Emellett a csaló rendőri intézkedéssel is „fenyegeti” áldozatait, az állítólagos végrehajtási ügyről azonban nem hajlandó többet elárulni arra hivatkozva, hogy nincsen joga részleteket közölni, 

A Fővárosi Törvényszék leszögezte, nem dolgozik, s nem is dolgozott soha Tóth Ferenc vagy Tóth Dénes nevű végrehajtó vagy végrehajtó-helyettes a Fővárosi Törvényszéki Végrehajtók Irodájában.

Egyúttal az embereket arra figyelmeztetik, hogy legyenek óvatosak hasonló estekben, és ügyfélfogadási időben személyesen győződjenek meg arról, hogy indult-e végrehajtási eljárás velük szemben. 

A bíróság a csalás ügyében megtette az ilyenkor szükséges hivatalos intézkedéseket. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019