hirdetés
Belföld

Nőtt a migrációs nyomás az országos rendőrfőkapitány-helyettes szerint

hirdetés
Mostanra ismét jelentősen növekedett a migrációs nyomás a magyar-szerb határon Halmosi Zsolt szerint.
Migráció - Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes és Müller Cecília országos tisztifőorvos sajtótájékoztatója
Egy rendőrségi autó halad a határzáron Röszke közelében, a magyar-szerb határnál 2020. augusztus 6-án. Ezen a napon a röszkei határnál Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes és Müller Cecília országos tisztifőorvos a megnövekedett migrációs nyomásról tartott tájékoztatót. MTI/Rosta Tibor
hirdetés

A tavaszi visszaesés után most jelentősen emelkedett a migrációs nyomás a magyar-szerb határon – számol be róla az MTI Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes csütörtöki, röszkei sajtótájékoztatója nyomán.

Az országos rendőrfőkapitány-helyettes arról számolt be, hogy jelenleg az EU egyetlen olyan külső határa, amelyet jelentős migrációs nyomás ér, a magyar-szerb határszakasz.

hirdetés

Halmosi Zsolt ismertette, hogy az elmúlt hónapokban az EU külső határain elfogott illegális migránsok fele a nyugat-balkáni útvonalon, ezen belül a magyar-szerb határszakaszon próbálkozott a bejutással.

Amint az Müller Cecília országos tisztifőorvos szavaiból kiderült, hazánk jelenlegi kiváló járványügyi helyzetét az ellenőrizetlen migráció nagy mértékben veszélyezteti. 

Éppen szerdán a rendőrség a honlapján egy közleményben számolt be arról, hogy Röszkénél erőszakos migránscsoport próbált bejutni Magyarország területére. 

A közlemény szerint közel száz migráns gyűlt össze Röszke közelében a kiserdőben a határ szerb oldalán szerdán, akiket kora hajnalban észleltek a hőkamerákkal a rendőrök.

A migránsok a határ több pontján egyszerre próbáltak meg illegálisan Magyarország területére jutni, a határt védő rendőrökkel szemben pedig erőszakosan viselkedtek: 

kövekkel dobálták meg őket, illetve néhányuk „obszcén, szeméremsértő módon” viselkedett.

Közel harminc migráns a határkerítésre mászott, s próbált bejutni Magyarországra. 

A szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák valamennyiüket megakadályozták a jogellenes határátlépésben. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019