hirdetés
Belföld

Nőtt a munkabalesetek száma Magyarországon az előző évhez képest tavaly

hirdetés
Tavaly az előző évhez képest 317-tel több, összesen 24 055 munkabaleset történt, és a halálos munkabalesetek száma is nőtt – néggyel, összesen 83-ra.
Munkahely
Nőtt a munkahelyi balesetek száma tavaly (Forrás: pixabay.com / Dimitris Vetsikas)
hirdetés

Két év stagnálást követően tavaly az előző évhez képest jelentősen nőtt a munkahelyi balesetek száma, amelyek közül 83 végződött halálesettel, 244-en pedig csonkulást szenvedtek el – írja a Portolio a MASZSZ közleménye alapján. Eszerint a 2018-as 23 738-ról tavaly 24 055-re emelkedett a munkahelyi balesetek száma. 

A tavalyi munkavédelmi ellenőrzések során a munkáltatók 74 százalékánál tapasztaltak hiányosságokat, míg 2018-ban 72,8 százalék volt ez az arány, eközben azonban 2018-ban 14 298, tavaly pedig csak 12 784 munkáltatót ellenőriztek. 

hirdetés

A közlemény szerint a MASZSZ a munkavállalók egészségének érdekében elvárja, hogy mindenre kiterjedő munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi vizsgálat kezdődjön, s tárják fel pontosan, hogy miért történt több baleset, valamint a szakértők vonják le a megfelelő tanulságokat, és tegyék meg a megfelelő intézkedéseket. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019