hirdetés
Belföld

Országos Kórházi Főigazgatóság kezdi meg a működését

hirdetés
Az egészségügyi ellátórendszer működését kíséri majd figyelemmel az Országos Kórházi Főigazgatóság, melynek létrehozásáról a Magyar Közlönyben jelent meg rendelkezés.
Kórház
Új szerv kezdi meg a működését (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A Magyar Közlönyre hivatkozva az InfoStart.hu azt írja, hogy létrejön az Országos Kórházi Főigazgatóság, amely az egészségügyért felelős miniszter alá rendelve, központi hivatalként működő központi költségvetési szervként működik majd a jövőben.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjét a miniszterelnök hatáskörében áll kinevezni és felmenteni, az egészségügyért felelős miniszter javaslata alapján. Kiderült az is, hogy több főigazgató helyettes is lehet.

hirdetés

A főigazgatóság feladata lesz az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése mellett a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása is, aminek keretében közreműködik majd az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában.

A lap felidézi, korábban a Népszava írt arról, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője az állami egészségügy alkalmazottainak a munkáltatója lesz, s ez alól csak a kórházi intézményvezetők jelentenek kivételt.

Egy másik kormányrendeletben részletezik azt, hogy milyen irányítási és szakmai fenntartási jogköröket gyakorolnak a kórház-főigazgatók. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019