hirdetés
Belföld

Ravaszabbnak bizonyult az idős nő az unokázós csalónál

hirdetés
Idős nyugdíjas pénzét próbálta kicsalni egy pimasz hazugsággal a csaló, azonban a nő gyanút fogott, s végül rendőrkézre juttatta az egyik bűnözőt.
Idős nő
Az idős nőt nem sikerült becsapnia a csalónak (Forrás: pixabay.com / Sabine van Erp)
hirdetés

Civil ruhás nyomozók mentek ki augusztus elsején Csepel-Királyerdő utcáira, mivel egy családi ház idős lakóját tartotta szóval telefonon egy csaló, aki úgy próbálta megszerezni a 71 éves nő pénzét, hogy önmagát az asszony fiának adta ki.

A rendőröket a nő fia értesítette. A bejelentés során elmondta, hogy édesanyját a vezetékes telefonján hívta egy ismeretlen férfi, aki síró hangon szólalt meg, s magát a fiának kiadva azt hazudta a nőnek, hogy bajba került, megverték, s ezért segítségre van szüksége. 

hirdetés

A nő azonnal tudta, hogy valójában nem a fia hívta, így miközben vonalban maradt a csalóval, értesítette a valódi fiát, aki felvette a kapcsolatot a rendőrökkel. Közben a csaló, nem sejtve, hogy a rendőrségnek szóltak, arra próbálta rávenni a nőt, hogy szedjen össze 1,5 millió forintot, majd azt a lakása előtt adja át egy futárnak.

A nő szóval tartotta a telefonálót, miközben a csepeli rendőrök és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai több civil egységgel elfoglalták a környező utcákat, az akciót irányító készenléti csoportvezető pedig felment a nő lakására, s a beszélgetést hallgatva koordinálta a házhoz érkező futár elfogását. 

Hamarosan meg is érkezett a házhoz egy taxi, melyből egy telefonáló férfi szállt ki, aki egyenesen a ház előtt várakozó nőhöz sietett – ekkor fogták el őt a rendőrök. 

A BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a negyvenkét éves K. Tihamért csalás bűntett kísérlete miatt, s őrizetbe vétele miatt előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság augusztus negyedikén el is rendelt.

Jelenleg a rendőrök a férfi két, egyelőre ismeretlen társát keresik.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019