hirdetés
Belföld

Szeméthalomra dobták rideg, apró ketreceikkel együtt a degukat Dorogon

hirdetés
A túlélésnek még az esélyét is alig hagyta meg az egyébként is embertelenül felszereletlennek és kicsinek tűnő ketrecekben szemétre hajított deguk számára egy állatbarátnak aligha mondható személy, nagy szerencse azonban, hogy a rágcsálókra jólelkű és segítőkész emberek találtak rá.
Degu
A deguk nagy mozgásigényű, fűtött helyet igénylő, nálunk társállatként gyakran tartott rágcsálók (Forrás: pixabay.com / Kateřina Studená)
hirdetés

Két ketrecbe zsúfolták bele a degukat, melyeket aztán egy kukában találtak meg jólelkű állatbarátok Dorogon – számol be róla a Blikk az Együtt A Kisállatokért Alapítvány Facebook-bejegyzése alapján. 

Az alapítvány azért kért segítséget, mert fuvarra volt szükségük a két ketrecnyi, kukából kiszedett állat számára, hamarosan pedig már arról adtak tájékozást, hogy akadt is önkéntes, aki a deguk segítségére sietett. 

hirdetés


Up: Elképesztő szuperséggel elindult értük Andi, köszönjük! 😇💜 Ha hozzánk kerülnek, bármit többet tudunk - írunk.. :(...

Közzétette: Együtt A Kisállatokért Alapítvány2020. szeptember 28., hétfő


Magyarországon a hatályos jogszabály kimondja, hogy

„aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi”,

az állatkínzást valósít meg. 

A deguk esete a fentebbit alighanem kimeríti, ha másért nem, akkor azért, mert a hidegben, elegendő élelem nélkül, rácsok közt csapdába esve az egyébként Dél-Amerikából származó rágcsálóknak szikrányi esélyük sem lett volna a túlélésre, ha nem találnak rájuk még időben… (S ekkor még szót sem ejtettünk arról, hogy amennyiben az állatokat eleve ezekben a parányi ketrecekben tartották, ráadásul ilyen gyér felszereltséggel, az már önmagában nem nevezhető ideális tartási körülménynek.)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019