hirdetés
Belföld

Szlávik János a vakcinákkal kapcsolatosan fejtette ki véleményét

hirdetés
Szlávik János, a Dél-pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának főorvosa szerint nem vagyunk olyan helyzetben, hogy válogassunk a vakcinák közül.
Koronavírus
Valószínű, hogy bizonyos időközönként ismételni kell az oltást - például évente, félévente (Forrás: pixabay.com / Willfried Wende)
hirdetés

Azt, hogy melyik vakcina lesz hatékony, tudományos eredmények mutatják majd meg, s már annak is lehet örülni, ha egy biztonságos, kevés mellékhatással bíró, eközben viszont jó hatásfokú vakcina kerül hazánkba – nyilatkozta a Blikk cikke szerint az InfoRádiónak Szlávik János. 

Mint kifejtette, az emberiségnek ebben a járványban nincsen ideje évekig vizsgálni az oltóanyagok hosszú távú mellékhatásait, s így mihelyt kiderül, hogy rövid távon biztonságos a vakcina, megkezdődhet a tömeges oltás. 

hirdetés

A főorvos elmondta, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben a világ bármely részén kifejlesztett vakcina hatékony lehet bármely kontinensen még akkor is, ha a vírus folyamatosan mutálódik, ám az újfajta koronavírusnál az sem kizárt, hogy minden évben mutálódik annyit, hogy új oltóanyag gyártására legyen szükség. 

Szlávik János nagyon változékonynak nevezte a vírust, amely időnként felütheti a fejét, ám ha kisebb járvány tör ki, az nem is jelent gondot – sokkal inkább az, ha az idős embereket találja meg.

Az tehát a cél, hogy ne betegedjenek meg, illetve ne haljanak meg a koronavírus következtében emberek, nem pedig az, hogy eltöröljük a Föld színéről a vírust, hiszen ez már aligha lehetséges.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019