hirdetés
Belföld

A szülők nagyobb része nem táborral tervezi megoldani a gyerekek felügyeletét a nyáron

hirdetés
A tizennégy év alatti gyermeket nevelő szülők csupán 40 százaléka küldené táborba nyáron a gyermekét, s a napközis táborok esetében még alacsonyabb az arány.
Gyerek
A napközis és ottalvós táborok is megoldást jelenthetnek a szülők számára (Forrás: pixabay.com / Design_Miss_C)
hirdetés

Sok család számára nehézséget jelent, hogy a gyermekük felügyeletét megszervezzék a szünidőben, különösképpen, mert többen a járvány miatt már felhasználták a szabadságuk egy részét, hogy a gyermekeikre vigyázzanak otthon. 

Így aztán nem is meglepő, hogy sokan már jelentkeztek a nyári táborokra, amelyekkel kapcsolatban nemrégiben született meg a kormányzati döntés – mégpedig arról, hogy lehet napközis és ottalvós táborokat is szervezni június tizenhatodikától. 

hirdetés

Az InfoStart.hu a Kopp Mária Intézet reprezentatív kutatása alapján arról is közölt adatokat, hogy milyen arányban döntenének a szülők a táborok, s azon belül az egyes tábortípusok mellett.

Mint a kutatásból kiderült, a szülők negyedének jelent komolyabb problémát a tizennégy éven aluli gyermekek felügyelete a nyári szünetben, s noha 48 százalék meg tudja ezt oldani, a többieknek döntésre kell jutniuk azt illetően, hogy milyen megoldásokkal élnek. 

A napközis táborokra a megkérdezettek 29 százaléka egyértelműen számít, míg 11 százalék nem biztos abban, hogy ilyen táborba küldi-e majd a gyermekét. A megkérdezett szülők 16 százaléka ottalvós táborba küldené a csemetét.

Zömmel ugyanakkor családon belüli megoldásokkal kalkulálnak az emberek, így például a 14 év alatti gyermeket nevelők egyharmada mondta azt, hogy nagyszülői segítséget is igénybe venne, s ötödük egyéb rokoni, baráti segítségre is számít. 

A 6 év alatti gyermekek szüleinek kétharmada tervezi a gyermekét óvodába, bölcsődébe vinni.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019