hirdetés
Belföld

Támogatásban részesülnek Józsefvárosban azok a rászoruló lakosok, akik felveszik az oltást

A józsefvárosi önkormányzat szeptember kilencedikei rendkívüli képviselő-testületén arról született döntés, hogy 10 ezer forint egészségvédelmi támogatást kapnak azok a józsefvárosi rászoruló lakosok, akik ez év végéig mindkét koronavírus elleni oltást megkapják.

Támogatásban részesülnek Józsefvárosban azok a rászoruló lakosok, akik felveszik az oltást
hirdetés

Természetesen a Janssen vakcinája esetében elég az egy oltás is, a többi készítménynél viszont december 31-ig kell felvenni a második adagot. Akik a rendelet elfogadása előtt adatták be az oltást, azok is megkapják a támogatást – írja a Portfolio.hu.

Arról is határoztak, hogy támogatásban részesülhetnek azok, akiknek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, ami 71 250 forint. Ehhez feltétel, hogy a kérvényező családjában minden nagykorú személynek oltással kell rendelkeznie, azokat kivéve, akiknek esetlegesen igazolása van arról, hogy nem olthatóak. Az oltásról szóló igazolásokat a kérelmezőnek a támogatás igénylésekor be kell nyújtania.

A jövő év elején bruttó 150 ezer forintot sorsol ki az önkormányzat öt fő számára azok közül, akik a rendelet hatályba lépését követően vették fel a védettség eléréséhez szükséges oltásokat.

Az intézkedések nagyjából kétezer családot érinthetnek, így 20 millió forintos kiadással lehet számolni, amin felül a sorsolás pénzdíjának további kiadása bruttó 750.000 forint + 15,5% szociális hozzájárulási adó, vagyis összesen 866.250 forint lesz. Az általános tartalékból, azon belül pedig a Szolidaritási Alapból fedezik ezeket a költségeket.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Angelo Esslinger)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés