hirdetés
Belföld

Több halálos gázolás is történt Baranya megyében az elmúlt napokban

hirdetés
Néhány nap alatt több halálos gyalogosgázolás is történt Baranya megyében, legutóbb Szajkon, ahol egy pár indult keresztül a zebrán, ám a férfi párját ugyan még el tudta rántani az autó elől, ő maga azonban életét vesztette, amikor elütötte őt a jármű.
Baleset helyszíne
Több embert is elütöttek Baranyában (Forrás: police.hu)
hirdetés

Egy negyvenöt éves férfi vesztette életét a balesetben, aminek során párját még az utolsó pillanatban sikerült elrántania a közeledő autó elől. Ez pedig már nem az első hasonló tragédia volt a megyében az elmúlt napokban, hiszen korábban Siklós és Nagyharsány között halálra gázoltak egy hatvanhét éves férfit, Pécsen pedig a múlt hónap végén egy harminckilenc éves férfi halt meg gázolás következtében – írja az InfoStart.hu

A rendőrség az autósok figyelmét felhívta arra, hogy ősszel és télen megváltoznak a látási viszonyok, csúszósabbá bálnak az úttestek, ezért fontos, hogy a sofőrök nagyobb követési távolságot tartsanak és megfelelő sebességgel közlekedjenek, valamint télire cseréljék a gumiabroncsot. Érdemes ellenőrizni a járművek biztonsági berendezéseit és tartozékait is. 

hirdetés

Ismét emlékeztettek arra is, hogy a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, így fontos a láthatósági eszközök használata a lakott területeken belül, valamint azokon kívül is, és sem a sötétben, sem a jó látási viszonyok mellett nem érdemes megfeledkezni ezek használatáról. 

Jó döntés az is, ha a gyalogosok világosabb színű, jól látható ruházatban indulnak útnak. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019