hirdetés
Belföld

Több helyen is károkat okozott a pénteki vihar

hirdetés
Három megyében is komolyabb károkat okozott a péntek délutáni vihar az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint.
Vihar
Többfelé is károkat okozott a viharos időjárás pénteken (Forrás: pexels.com / Oleg Magni)
hirdetés

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a felhőszakadások következtében rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott, amely különösen Mezőkövesden okozott sok problémát. Ott estig húsznál is több bejelentés érkezett a tűzoltókhoz a viharkárok miatt. Így például az egyik idősotthonba betört az esővíz, ahol a tűzoltók szivattyúzással oldották meg a helyzetet, miközben több lakóházban elöntötte a pincéket az esővíz. Forró községben a Devecseri-patak a gáton átbukva egy telephelyet öntött el – számol be róla az InfoStart.hu a Katasztrófavédelem közleménye alapján. 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon is intenzív felhőszakadást tapasztalhattak az ott élők pénteken este, s mivel rövid idő alatt nagy mennyiségű eső esett, ezért megteltek a vízelvezető csatornák, s a tűzoltók a városgazdálkodási cég szakembereivel közösen tervezték meg a csapadékvíz elvezetését a városból. A megyében ugyancsak több tucatnyi bejelentés érkezett a műveletirányítási központba az időjárás okozta károk miatt. 

hirdetés

Az erős szél és a felgyülemlett esővíz okozott károkat pénteken Hajdú-Bihar megyében, ahol Debrecenben útra dőlt fához, illetve az esővíz elvezetéséhez is kérték a tűzoltók segítségét. Mindeközben Berettyóújfaluban a szél egy családi ház kúpcserepeit bontotta meg, s egy Bessenyei lakótelepi lépcsőházban, illetve egy ház pincéjében is az esővíz okozott problémát. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019