hirdetés
Belföld

Közel négyezer alkalommal segítettek a vízimentők

hirdetés
Az ország összesen hetvenegy strandján közel négyezer alkalommal segítettek idén a bajba jutottakon a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai.
Vízimentők
Sok embernek nyújtottak segítséget a vízimentők (Forrás: pixabay.com / Picography)
hirdetés

Ebben az évben összesen 3784 könnyű sérülést látott el a vízimentő szolgálat több mint négyszáz vízimentője a hetvenegy strandon, amelyen jelen voltak – derül ki az InfoStart.hu cikkéből. 

A lap szerint a vízimentők hajós szolgálata a nyáron kilenc hajóval állt készenlétben, d ebből kettő olyan sürgősségi mentőhajó volt, amely a nap 24 órájában riasztható volt. A nyáron 268 riasztást kaptak, de most sem tétlenkednek, hiszen jelenleg az őszi ügyeleti rendben folyik a szolgálat. 

hirdetés

Ugyancsak működtették június vége és szeptember eleje között a már korábban szolgálatba állított mentőtiszti gépkocsit, amelyet a mentőszolgálat koordinál. A Balaton északi partján ügyeleti rendet teljesítő mentőtiszti kocsi hetvenkét esetet látott el a nyári időszakban. 

A Vízimentők emellett számos vízi és vízparti rendezvényt is biztosítottak, és tizenhét olyan tanfolyamot szerveztek, amelyek elvégzését követően a sikeres vizsgázóknak munkát is biztosítottak. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019