hirdetés
Belföld

Több településen is rossz a levegő

hirdetés
A Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint egy településen veszélyes a levegőminőség, valamint kilenc további településen egészségtelen a levegő a szálló por koncentrátuma miatt.
Több településen is rossz a levegő
hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn közzétett térképéről látható, hogy Putnokon a levegőminőség veszélyes, míg a térségben Kazincbarcikán és Sajószentpéteren egészségtelennek minősíthető a levegő minősége.

A fentieken túl Százhalombatta, Tököl, Budapest, Vác, Dorog, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Várpalota és Ajka levegője éri el az egészségtelen szintet a szálló por magas koncentrációja miatt.

hirdetés

Az InfoStart.hu ezzel kapcsolatban felidézi, hogy a levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Ezek sorban a következőek: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen, majd veszélyes.

A szálló por részecskéi rövid távon elsősorban légzőszervi tüneteket idézhetnek elő, ám emellett növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is.

Különösen ügyelni kell a magas szállópor-koncentráció kockázataira tehát a gyermekek, várandós nők, idősek, krónikus szív- és érrendszeri betegek és légzőszervi betegek esetében.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés