hirdetés
Belföld

Többen gyógyultak meg, mint ahány új fertőzött van

hirdetés
Müller Cecília ezúttal valamelyest biztató adatokat és tendenciákat is tudott közölni, ám az időseket továbbra is óvatosságra intette.
Többen gyógyultak meg, mint ahány új fertőzött van
hirdetés

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján beszámolt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos friss adatokról, felhívva a figyelmet arra, hogy egy nap alatt 8223 fővel nőtt a gyógyultak száma

Ezzel kapcsolatosan az InfoStart.hu beszámolója szerint megjegyezte még azt is, hogy nem csak a puszta számokat kell nézni, de az arányokat és a tendenciákat is, hiszen például most a gyógyultak száma nagyobb arányú növekedést mutatott, mint az újonnan fertőződötteké.

hirdetés

A regisztrált fertőzötteket egyébként a 21. naptól tekintik gyógyultnak.

Müller Cecília elmondta, hogy a gyorstesztek az „ágyforgó” dolgában tartanak rendet, s aki kórházba kerül, arról így már lehet tudni, hogy hová és milyen betegként feküdhet.

Tájékoztatása szerint jelentős a kórházban ápoltak száma, ám a lélegeztetőgépen lévő betegeké stabil, s összességében egyfajta javulást észlelnek e téren.

A kormány a napokban dönt arról, hogy milyen módon lehet majd megünnepelni a karácsonyt.

Az időseket a tisztifőorvos ismét arra kérte, hogy a számukra kijelölt idősávban vásároljanak, amennyiben pedig erre lehetőségük van, kérjenek meg egy fiatal családtagot a vásárlásra.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés