hirdetés
Belföld

Újabb erőszakos átlépési kísérlet történt a magyar-szerb határon

hirdetés
Ismét erőszakosan próbált átjutni a magyar-szerb határon egy migránscsoport - közölte a rendőrség a honlapján.
Migráció - Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes és Müller Cecília országos tisztifőorvos sajtótájékoztatója
Müller Cecília országos tisztifőorvos (j2) és Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes (b2) a megnövekedett migrációs nyomásról tartott tájékoztató után Röszke közelében, a magyar-szerb határnál 2020. augusztus 6-án. A tavaszi visszaesést követően jelentősen emelkedett a migrációs nyomás a magyar-szerb határon. Magyarország közegészségügyi és járványügyi helyzete kiváló, ezt rendkívüli mértékben veszélyezteti az ellenőrizetlen migráció. MTI/Rosta Tibor
hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint péntek délelőtt 19 migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, Hercegszántónál. A határ mentén szolgálatot ellátó egyenruhásokat néhányan, az arcukat maszkkal eltakaró emberek kövekkel és egyéb tárgyakkal kezdték dobálni. A csoportból többen megpróbáltak illegálisan Magyarország területére jutni.

A jogellenes határátlépési kísérletet a szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák megakadályozták. A migránsok visszamentek Szerbia mélységébe.

hirdetés

"A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült egy esetlegesen bekövetkező hasonló eseményre" 

- emelte ki a rendőrség.

Szerdára virradóra a Csongrád-Csanád megyei Röszkénél próbált meg bejutni Magyarország területére jogellenesen egy erőszakos migránscsoport, de a rendőrök és a katonák ezt is megakadályozták. Akkor csaknem száz migráns a határ több pontján egyszerre próbált meg illegálisan bejutni Magyarországra, közülük mintegy harmincan felmásztak a határkerítésre.

Forrás: MTI


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019