hirdetés
Belföld

Vádemelést javasolnak a debreceni dohánybolti rablókkal szemben

hirdetés
A rendőrség vádemelést javasol azok ellen a férfiak ellen, akik egy debreceni dohányboltot raboltak ki légfegyverrel fenyegetőzve, nem sokkal a trafik nyitása után…
Rendőrség
A két férfi beismerő vallomást tett (Forrás: pixabay.com / cocoparisienne)
hirdetés

Fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított nyomozást két ismeretlen férfi ellen a megyei rendőr-főkapitányság, miután a két rabló 2020. augusztus 26-án kora reggel kirabolt egy debreceni dohányboltot – derül ki a police.hu oldalon olvasható közleményből.

A férfiakat két napon belül azonosították és elfogták – egyikük egy 18 éves, O. Richárdként megnevezett fiatal, míg másikuk egy nála egy évvel idősebb férfi, bizonyos R. József. 

hirdetés

Az azóta kihallgatott két gyanúsított beismerő vallomást tett, és elmondták, hogy a rablásra előzőleg készültek, ötletadó filmeket néztek, és terepszemlét is tartottak Debrecenben. Végül úgy döntöttek, hogy a Dózsa György utcában egy dohányboltot rabolnak ki, és szinte rögtön a nyitás után a tettek mezejére is léptek.

O. Richárd légfegyverrel a kezében ment be a boltba, míg társa kint biztosította. A kasszában valamivel több, mint 50 ezer forint volt, amelynek megszerzését követően a két férfi elmenekült a helyszínről.

Később elrejtették a fegyvert, a pénzt elköltötték, és Diósgyőrbe, majd Egerbe utaztak – itt elfogták őket a nyomozók. 

Vallomásában az egyik férfi elmondta, hogy tudta, „szorul a hurok”, így megkönnyebbült, amikor őrizetbe vették.

Az ügyben a rendőrök vádemelési javaslattal küldték meg a nyomozás során keletkezett iratokat. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019