hirdetés
Belföld

Valaki a DK irodájára lőtt

Szerda délután támadás érte a Demokratikus Koalíció újbudai irodáját – hangzott el a pártszóvivő sajtótájékoztatóján.
Demokratikus Koalíció
Úgy vélik, a támadás kifejezetten a párt ellen irányulhatott (Készítette: Demokratikus Koalíció - Sokak Magyarországa: A Demokratikus Koalíció programja., Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=66043950)
hirdetés

Ismeretlen tettesek lőttek rá az irodára, aminek következtében több lyuk is keletkezett, és üvegek maradtak hátra – idézte a 24.hu Barkóczi Balázst, aki a sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy a helyszínelés során találtak fémgolyókat is. 

Mivel senki nem tartózkodott bent az épületben az incidens idejében, így személyi sérülés nem történt. Azt ellenben gyanítják, hogy kifejezetten a párt ellen irányult a támadás, hiszen az iroda a DK logójával van lefóliázva. 

hirdetés

A párt rendőrségi feljelentést tesz, egyben hangoztatta, hogy meglátásuk szerint ez az eset is azt példázza, hová vezet a „kormányzati gyűlöletpolitika”. Kifogásolták, hogy a Fidesz „tíz éve hazudja róluk”, hogy „nem is igazi magyarok”, s hogy „veszélyt jelentenek” az országra. 

Éppen ezért a Fideszt arra szólították fel, hogy hagyjanak fel az uszítással, mielőtt még nagyobb baj történne. 

A sajtótájékoztatón Bakai-Nagy Zita is jelen volt, aki felidézte, hogy ő maga az elsők között ért a helyszínre, ahol nagy volt a riadalom. A rendőröktől tudták meg, hogy lőfegyvernek kifejezetten nem minősülő, ám súlyos sérülések okozására, vagy akár emberélet kioltására is alkalmas fegyverrel követték el a támadást. 

A talált golyókat a helyszínelők elvitték, s azok akár DNS-vizsgálathoz is alkalmasak lehetnek, de emellett a térfigyelő kamera is rejthet fontos információkat. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019