hirdetés
Belföld

Védett madarak preparátumait árulta, lecsaptak rá a rendőrök

Védett és fokozottan védett madarak preparátumait árulta egy nő, a magukat vásárlónak álcázó rendőrök azonban lefoglalták azokat.

Védett madarak preparátumait árulta, lecsaptak rá a rendőrök
hirdetés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jelezte a feljelentést tevő Pest Megyei Kormányhivatal számára, hogy egy online felületen olyan hirdetés jelent meg, amelyben több védett, illetve fokozottan védett madárfaj preparátumait árulja valaki.

Egyebek mellett kitömött búbos banka, sárgarigó, fenyőrigó, nádirigó, feketerigó, jégmadár, csonttollú, süvöltő, tengelic, meggyvágó, szalakóta, törpegém és gyurgyalag is szerepelt a nő „portékái” között.

A védett madárfajok természetvédelmi értéke 25, illetve 50 ezer, a fokozottan védetteké pedig 100, illetve 500 ezer forint.

A nő a kisebb madárpreparátumokért 20 ezer, a nagyobbakért 25 ezer forintot kért, az összes madarat viszont 300 ezer forintért is hajlandó lett volna odaadni.

Az érdi nyomozók a megadott telefonszámon vevőként jelentkeztek, az eladóval pedig megbeszéltek egy időpontot, amikor is „lebonyolítanák az üzletet”. A nő készséges volt, és szeptember 8. délelőttre meg is beszéltek egy találkozót.

A rendőrök ott is voltak az adott időpontban, de a nő által várt üzlet elmaradt, hiszen valamennyi madárpreparátumot lefoglalták.

Mindennek tetejében pedig az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt eljárást indított.

(A borítókép forrása: police.hu)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés