hirdetés
Belföld

Visszatért a normál kerékvágásba a járművezetői vizsgák lebonyolítása

hirdetés
Május tizenegyedike óta ismét lehet vezetési vizsgát tenni, és sokan éltek is a lehetőséggel. Mint kiderült, nemhogy nem felejtenek nagyobb mértékben a tanulók, de még a sikeres vizsgát tevők száma is emelkedett a B-kategória esetében.
Autóvezetés
Ismét lehet vezetési vizsgát tenni (Forrás: pixabay.com / freestocks-photos)
hirdetés

Mostanra már közel tízezren próbálkoztak vezetési vizsga letételével, mióta május tizenegyedikén ismét lehetőség adódott a vizsgáztatásra – írja az InfoStart.hu az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása alapján.

A tárca szerint a gyors újraindulásnak köszönhetően nem nőtt a várakozási idő sem. 

hirdetés

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár ismertette, hogy az elmúlt két hétben 9500 személy vizsgázott a különböző kategóriákban, ezen belül a legtöbben a B-kategóriában, ahol 3500 elméleti és 2600 gyakorlati vizsgát bonyolítottak le.

Csak a fővárosban és Pest megyében egy hét alatt közel 450-en vizsgáztak, s a sikeres vizsgák száma országosan minden kategóriában meghaladta a leállás előtti időszak átlagát. Egészen pontosan az elméleti vizsgák esetében 67-ről 71 százalékra, a gyakorlati vizsgák esetében pedig 47-ről 51 százalékra emelkedett a sikeres vizsgák aránya. 

A vizsgákon csak védőfelszerelésben, vagyis maszkban és kesztyűben lehet részt venni, és a résztvevők számát is korlátozzák. 

Hétfőtől már a hivatásos járművezetői vizsgák is megkezdődnek, s a jelentkezések alapján arra lehet számítani, hogy a héten 450-en tesznek gépjárművezető képesítő vizsgát, mintegy 850-en pedig gépkezelői gyakorlati vizsgát.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019