hirdetés
Bulvár

A balettművészek nem értik, miért „tornáztatná” őket Rubint Réka

Az Operaház egyik balettművésze ki is fejezte meglepetését a különös eset miatt – ugyanis az intézmény jövő évi programjának egyik kiemelkedő szereplője Rubint Réka, aki táncművészeti szempontból aligha nevezhető szaktekintélynek…

A balettművészek nem értik, miért „tornáztatná” őket Rubint Réka
hirdetés

A Magyar Állami Operaház a jövő év tavaszára „Rubint Réka rekreál – Nőnapi ajándék az Operából” címmel olyan edzést tervez biztosítani a balettművészeknek és más, ott dolgozóknak, amelyhez az Opera csapatának előadása biztosítaná a zenei „aláfestést”. A rendhagyó programot még filmre is tervezik venni a Blikk szerint.

Csakhogy, amint azt a lap kiszúrta, az egyik balettművész és szólótáncos, Juratsek Julianna nyilvános bejegyzésben bírálta a program ötletét, és több kollégája véleménye is egybevágott az övével a hozzászólások alapján.

„Kérdem én, hogyan lehet, egyáltalán hogyan fordulhat elő, hogy egy szakmailag nulla „edző” profi táncosoknak tartson edzést? Hogyan vetődhet fel ilyen beteg ötlet? Esetleg ez csak egy vicc?… de még annak is rossz! De nem vicc! Ez teljesen komoly”

– fejezte ki megdöbbenését a táncművész.

hirdetés

Schobert Norbi is hamar válaszolt a feleségét ért bírálatra, megjegyezve, hogy Rubint Réka meglátása szerint „egy ikon”, aki nem akar menni sehová, de hívják, ahogyan történt ez ebben az esetben is. Azt is megjegyezte, amit Réka képvisel, az „hit, sport, szeretet, szemlélet”, ráadásul edzői és oktatói TF-végzettséggel, 25 éves múlttal és kiemelkedő ismertséggel, elismertséggel rendelkezik.

„10 millió magyar tudja a nevét és mégis alázatos ember maradt. Részéről mindegy az Operába, Sportcsarnokba, vagy a Paksi Atomerőműbe hívják. Fáj az írása. Mintha a Whiskysről, vagy Escobarról írna. Otromba, alaptalan, erkölcstelen, lenéző”

– folytatta Norbert, aki „egy háromgyerekes Anya nevében” kért elnézést. (Talán el is feledve, hogy előzőleg ő maga milyen szavakkal bírálta a plusz kilóktól meg nem váló gyermekes Anyákat, amiért aztán látszólag nem is sietett ilyen buzgón „elnézést kérni”…)

Végül hozzátette, hogy meglátása szerint a balettművész akkor sem írhatna így senkitől, ha ő volna a moszkvai társulat alapítója.

„Lehet szakmailag összezárni”

– zárta szavait a fitneszguru.

Juratsek Julianna erre reagálva leszögezte, hogy tiszteli Rubint Rékát azért, amit az elmúlt évtizedekben felépítettek, s azt is figyelemre méltónak tartja, hogy hány embert mozgattak meg, de változatlanul az az álláspontja, hogy nem jó ötlet, hogy „a fitneszlady balettosokat tornáztasson”. Mint rámutatott, a profizmus ott kezdődik, hogy valaki tud nemet mondani. Megjegyezte azt is, az általa megfogalmazott kritika nem Réka anyaságáról szól, hanem egy szakmai észrevétel.

„Azt gondolom, hogy az a fajta mozgásvilág, amit Réka képvisel nem való egy művészeti központba, sőt semmilyen művészeti létesítménybe! Persze ha ez egy családi nap lesz, akkor semmi gond vele, bár az operaházi nagy zenekari kíséret egy kissé túlzás. Véleményem nem Réka személye, hanem a program koncepciója ellen szólt”

– tette egyértelművé a balettművész.

Az Operaháztól egyébként megtudta, hogy a sokszínűség és az Eiffel Műhelyház minél szélesebb körben történő népszerűsítése érdekében valósítanák meg a Rubint Rékával közös programot, amelyre a meghívást senki sem köteles elfogadni.

(A borítókép forrása: PDXdj a(z) angol Wikipédia projektből, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11687116)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés