hirdetés
Bulvár

Az Operaház közleményben tisztázta, milyen programot tart pontosan Rubint Réka

Nemrégiben határozott ellenérzésekhez vezetett a balettművészek egy részétől az, hogy kiderült, a Magyar Állami Operaház Rubint Rékát hívta meg, hogy edzést tartson az intézményben, s ehhez az első hírek szerint az Operaház csapata biztosított volna „aláfestő zenét”. Most azonban közleményt adott ki az Operaház, melyből kiderülnek a részletek is, melyek fényében már nem is tűnik olyan „kirívónak” a program elképzelése.

Az Operaház közleményben tisztázta, milyen programot tart pontosan Rubint Réka
hirdetés

Előzőleg Juratsek Julianna, az Operaház balettművésze bírálta az elképzelést, hogy Rubint Réka edzést tartson a balettművészeknek és a „vállalkozó kedvű kollégáknak” 2022 tavaszán a Magyar Állami Operaházban, s amint írtunk is róla, Schobert Norbi is reagált a posztjára.

Az Index azonban ma észrevette, hogy az esettel kapcsolatban, a sajtóhírekre, bejegyzésekre és indulatokra reagálva a Magyar Állami Operaház sajtóközleményben tisztázta az esemény részleteit. Kiderült például, hogy Rubint Réka az Opera felkérésére, egyetlen alkalommal tart az önként vállalkozó kollégáiknak fitnesztréninget.

Vagyis, szó sincsen arról, hogy balettórát tartana, az eseményen pedig nem lesz kötelező a részvétel az Opera munkatársai számára sem, noha a lehetőséget megteremtik számukra.

Kiderült az is, hogy az Opera Zenekar sem működik közre a programon, ehelyett az edzéshez szolgáló zene alapját az ezen alkalomra kiválogatott és „remixelt” operamuzsikák képezik majd az intézmények felvételeiből.

hirdetés

Az intézmény a tervei szerint rögzíti a megvalósuló eseményt, s idővel elérhetővé teszik a közösségi oldalukon is.

Úgy látják, Rubint Réka különleges edzése nagy érdeklődésre tarthat számot, valamint alkalmas arra, hogy bemutassa az Opera hivatalos megnyitás előtt álló Eiffel Műhelyházának tornatermét. A tornatermet később az intézmény 1500 dolgozója, munkatársa és művésze veheti igénybe a hét minden napján.

A közlemény szerint az Opera vezetését arra ösztönzi az esemény a napokban tapasztalt fogadtatása, hogy szabad helyek esetén nemcsak a munkatársak, de minden hölgy számára megnyissák a rendezvényt.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Eric Blochet)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés