hirdetés
Bulvár

Azt hitte, jót tesz, amikor a repülőgép hajtóművébe dobta a szerencsepénzt…

hirdetés
Egy huszonnyolc éves kínai férfi, aki mellesleg először utazott repülőgéppel, szerencsepénz-érméket dobott a repülőgép hajtóművébe azzal a gondolattal, hogy ez a tette a biztonságos repülést fogja elősegíteni. Az eset vége az lett, hogy még több pénztől kellett megválnia, igaz, attól már nem önszántából, hanem tetemes bírság formájában.
Repülőgép-hajtómű
Két pénzérmére a hajtóműnél találtak rá (Forrás: pixabay.com / dayamay)
hirdetés

A huszonnyolc éves férfinak 17 200 dollárnak megfelelő összegű kárpótlást kellett fizetnie a Lucky Air nevű légitársaság számára, miután szerencsepénz-érméket dobott a repülőgép hajtóművéhez. A repülőnek le kellett szállnia, amikor az egyik érmét a hajtóműve közelében megtalálták. 

A Lu Chao nevű férfi elismerte, hogy 2019 februárjában a gépre szállást megelőzően érméket dobott a gépbe a kelet-kínai Anqing Tianzhushan Repülőtéren. A férfi már júliusban bíróság elé is állt a meggondolatlan tettéért, azonban az esetet csak most hozták nyilvánosságra. 

hirdetés

A repülőgép indulását azt követően kellett elhalasztani, hogy a személyzet két darab 1 yüannos érmére lett figyelmes a gép egyik hajtóművénél. Ezt követően biztonsági ellenőrzésre kellett sort keríteni, az utasok számára pedig idővel helyettesítő járatokat szerveztek. 

A szerencsepénzt bedobáló férfit tíz napig tartották őrizetben, azonban a légitársaság követelésén kívül nem kötelezték őt további bírság megfizetésére. A vád ellene egyébként közrend megzavarása volt, s a Lucky Air azt állította, hogy számára 17 600 dollár mértékű kárt okozott a szerencsepénz-incidens. 

A férfi ugyanakkor a bíróságon azzal védekezett, hogy meglátása szerint a légitársaságnak figyelmeztetnie kellett volna az utasokat arra, hogy ne dobjanak érméket a repülőgépre. 

Korábban egyébként már több alkalommal is okozott problémát, hogy a babonás utasok szerencsepénzt dobáltak a repülőkre, s emiatt kellett intézkedni, így meglehet, hogy valóban nem ártana külön felhívni a figyelmet arra, hogy tilos efféle dolgot tenni.

(BBC)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019