hirdetés
Bulvár

Börtönbüntetésre ítélték Lagzi Lajcsit

A bíróság bűnösnek mondta ki a „Lagzi Lajcsi” néven ismertté vált Galambos Lajost az áramlopás ügyében, feleségét azonban felmentették. A tárgyaláson nem volt jelen egyikük sem.

Börtönbüntetésre ítélték Lagzi Lajcsit
hirdetés

Kettő év és tíz hónap börtönbüntetést szabtak ki Galambos Lajosra felbujtóként, lopásért, továbbá három évre eltiltották a közügyekről, pénzbüntetést kell fizetnie, és 11 millió forintos vagyonelkobzásról is határozott a bíróság – írja a Blikk.

A lap szerint 15 millió forintos pénzbüntetést, továbbá 5 millió forintos perköltséget kell kifizetnie a zenésznek és a két másik vádlottnak. A börtönbüntetésből leghamarabb a kiszabott idő kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra Lajcsi, akinek feleségét kétrendbeli, társtettesként elkövetett lopás alól felmentették.

A tárgyaláson Fröhlich Krisztián képviselte Galambos Lajost, és először Szabó Orsolya ügyész viszontválasza hangzott el, amit az ügyvédek reagálása követett. Az utolsó szó jogán a harmadrendű vádlott is felszólalt, majd az ítélethirdetés következett.

A lap szerint az ügyészség az áramlopási ügy miatt a hasonló bűncselekményeknél kiszabható 2-12 évig terjedő szabadságvesztés középértékét javasolta kiszabni, és a feleségre is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte.

hirdetés

A bíróság döntése meghozatalakor figyelembe vehette, hogy Galambos Lajos büntetlen előéletű, valamint három gyermeke van, és súlyos beteg feleségéről is gondoskodik.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Arek Socha)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés