hirdetés
Bulvár

Kenguruk születtek a Nyíregyházi Állatparkban

hirdetés
A vörös óriáskenguruknál és a benett-kenguruknál is csemetéket hordoznak az anyaállatok az erszényükben, a látogatók nagy örömére.
Kenguru
A kis kengurukat a szerencsés látogatók akár meg is pillanthatják (Forrás: pixabay.com / Ethan Brooke)
hirdetés

A Nyíregyházi Állatpark közösségi oldalán tudatta egy bejegyzésben, hogy több kis kenguru is napvilágot látott az intézményben, amelyek között nemcsak bennett-kengurubébik, de fiatal vörös óriáskenguruk is vannak. 

Egyúttal felidézik, hogy az Állatpark különlegessége, hogy az állatvilágot földrészenként mutatja be. Így aztán az ausztrál állatok közül – az emuk, kakaduk és kacagójancsik mellett – a kenguruk is bemutatásra kerülnek. 

hirdetés

Az intézményben az apró termetű bennett-kenguruk már régebb óta megtalálhatóak, de a tekintélyes megjelenésű vörös óriáskenguruk is mintegy öt éve élnek már az állatparkban. 

„A vörös óriáskenguru tenyészcsapat igen csak jól érzi magát, hiszen állományuk évről évre gyarapszik, s jelenleg mind a 3 ivarérett nősténynek született utóda. Érdekesség, hogy mivel a kölykök roppant fejletlenül jönnek a világra, születésükről jó ideig nem tudunk. Születésük után a csupasz és vak, mindösszesen 0.75 grammos állatoknak csupán annyi ereje van, hogy bemásszanak anyjuk erszényébe, ahol a csecsbimbóra tapadnak s el sem eresztik 70 napig”

– írják a bejegyzésben.

A kis kenguruk aztán az erszény biztonságában kezdenek fejlődni, és először nagyjából 150 naposan kandikál ki onnan a buksijuk. Idővel egyre többször, s több ideig merészkednek ki az erszényből, mígnem 240 naposan végleg el is hagyják az erszényt. Az anyaállathoz ellenben még három-négy hónapig visszatérnek, hogy kortyolhassanak a tápláló tejből. 

Aki elég szerencsés, az az állatparkban már akár meg is pillanthatja az 5-6 hónapos kis kengurukat.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019