hirdetés
Bulvár

Négyen meghaltak egy „szelfibalesetben” Indiában

hirdetés
Egy frissen házasodott nő és három családtagja vesztette életét, amikor egy víztározóba zuhantak szelfikészítés közben az indiai Tamilnádu államban.
Szelfiző férfi
A baleset szelfizés közben történt - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Serendipityna)
hirdetés

A szelfi készítéséhez hatan álltak egymás mellé, és egymás kezét fogva derékig mentek a vízbe egy gát közelében, amikor egyikük elcsúszott, és a többieket is magával rántotta. A nő férjének a húgát sikerült megmentenie, ám mindenki más belefulladt a víztározó vizébe. 

A BBC megjegyzi, hogy Indiában a világ más tájaihoz képest rekordmagas a szelfikészítés közben történt halálesetek száma. 

hirdetés

2011 és 2017 között a világon az Amerikai Egyesült Államok Orvostudományi Nemzeti Könyvtára szerint összesen 259 halálos incidens történt szelfikészítés közben, ezek nagyjából fele Indiában, amit Oroszország követett. A listán ugyancsak elől szerepelt az Egyesült Államok és Pakisztán is. 

Egy helyi lap szerint a frissen összeházasodott pár rokonlátogatóban volt, és a férfi húga is elkísérte őket erre az útra. Ők hárman akartak közös képet készíteni egy tizennégy éves fiúval, valamint egy 18 és egy 19 éves lánnyal a víztározóban, ám a fiú megcsúszott, és a többieket – köztük a két tizenéves nővérét – is magával rántotta.

A férj az egyik nőt ki tudta menteni a vízből, ám a másik négy személy a víztározóba fulladt. A rendőrség közlése szerint a holttesteket később megtalálták, és boncolást is végeznek majd rajtuk. 

Miután az utóbbi időben több halálos szelfibaleset is történt, a hatóságok arra figyelmeztették az embereket, hogy ne vállaljanak felesleges kockázatot csak azért, hogy lenyűgözzék a családtagjaikat, barátaikat, vagy a közösségi média felhasználóit. 

Legutóbb májusban történt olyan eset, aminek során többen is életüket vesztették egy szelfi miatt: ekkor három tizenéves fiú egy vonat előtt fotózkodott, és amikor félreugrottak a közeledő szerelvény elől, a másik vágányon érkező vonat elütötte őket. 2017-ben pedig egy államban négy diák halála után figyelemfelkeltő kampányt indítottak, amellyel arra figyelmeztettek, hogy a „szelfik ölhetnek”. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019