hirdetés
Bulvár

Oroszlán négyes ikrek és vörös óriáskenguruk születtek a Nyíregyházi Állatparkban

hirdetés
Ismét baby boom volt a Nyíregyházi Állatparkban, ahol az oroszlánoknál négyes ikrek születtek, míg a világ legnagyobb erszényeseinél, a vörös óriáskenguruknál immár az erszényen is kívül kószáló kengurukölykök láthatóak.
Négy afrikai oroszlán született a Nyíregyházi Állatparkban
Oroszlánkölykök a Nyíregyházi Állatparkban 2020. október 10-én. Az állatkertben két hím és két nőstény afrikai oroszlán (Panthera leo) született. MTI/Balázs Attila
hirdetés

Négyes ikrek születtek a Nyíregyházi Állatpark oroszlán családjában, mégpedig nem is akármilyenek, hiszen az állatpark „alapító oroszlánjának” a dédunokáiról van szó – írta a napokban az állatpark a közösségi oldalán. 

hirdetés

Az oroszlánkölyök foltos bundával és másfél kilós testsúllyal születtek, egyelőre még anyatejet fogyasztanak, s nem is lesz ez másként hat hónapos korukig – közben azonban már 3-4 hónaposan megízlelik a húst is. A négy kölyökből egyébként éppen kettő hím és kettő nőstény.

Az állatparkban vörös óriáskenguruk is születtek, melyek az országban csak Nyíregyházán láthatóak – más hazai állatkertekben a kisebb testméretű fajok képviseltetik csak magukat.

A Nyíregyháza.hu portál szerint a kölykök életkora pontosan nem tudható – éppen azért, mert születésük után a kenguruk még igen aprócskák és fejletlenek, így anyjuk erszényében „rejtőzködnek” sokáig –, de fejlettségük alapján úgy 6, illetve 7,5 hónapos lehet a kengurucsapat két ifjú tagja.  

A két kenguru már elég idős ahhoz, hogy olykor elhagyja az anyaállatok erszényeinek biztonságát, és ilyenkor a látogatók arcára is mosolyt csalhat, amint a kajla kicsinyek világgal ismerkednek.

Az állatparkban egyébként már többször is születtek vörös óriáskenguruk korábban.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019