hirdetés
Bulvár

Sörösdoboz segítségével találta meg elveszett kutyáját egy nő

hirdetés
Mindig jó érzés olyan hírekről olvasni, amikor újra egymásra talál egy gazdi és kutyája, különösen akkor, ha valamiféle váratlan esemény miatt kellett korábban elválniuk egymástól. Az még külön érdekesség, hogy ebben a történetben – az állatvédők mellett – egy sörgyártó játszott kulcsszerepet abban, hogy a 2019 márciusában egy menhelyre került pitbull keverék kutyus visszatérhessen gazdájához.
Kutya
Néha a legváratlanabb módokon érkezik a segítség... (Forrás: pixabay.com / Stafford GREEN)
hirdetés

A menhelyen dolgozók azt ugyan meg tudták állapítani, hogy a kutyusnak egykor már volt otthona, azonban hiába keresték az eredeti gazdik, sehogyan sem akadtak a nyomára – ahogy ő sem találta sehol az ebet. Nem lehetett tudni azt sem, hogyan, honnan, és mióta utazott a kutya, amely egyszeriben csak megjelent a menhely közelében – írja a The Dodo nevű portál. 

A menhely egy dolgozója elmondta, hogy mivel a kutyában volt chip, ezért úgy tűnt, hamar megtalálhatják a gazdáját, de hiába tudták a nő nevét, a kapcsolattartási információkat nem frissítették, így aztán minden próbálkozásuk kudarcba fulladt. 

hirdetés

Hiába lett a Day Day névre (át)keresztelt kutya hamar az önkéntesek kedvence, a menhelyre látogató leendő gazdik közül valahogyan senki sem érdeklődött iránta. Dacára annak, hogy az önkéntesek szerint a szuka kutyus rendkívül vidám természetű, barátságos, játékos és bújós, csak nem akadt, aki magával vitte volna. A mintegy 150 menhelyi kutya és 100 macska között egyre inkább úgy tűnt, hogy Day Day-nek nem sikerül kitűnnie a gazdira váró állatok sokaságából, ezért a Motorworks Brewing nevű sörgyártó vállalattal együttműködve indított kampány egyik szereplője éppen ez a kutyus lett. 

A vállalat sörösdobozokra nyomtatta gazdikereső állatok képét, valamint vállalta azt is, hogy a bevételek egy részét felajánlja a menhely megsegítésére. A kezdeményezés óriási siker lett, és két kutyának szinte azonnal sikerült is felelős, szerető gazdit találni. Day Day azonban még ekkor sem kellett senkinek. 

Váratlanul azonban felbukkant az eb eredeti gazdája, aki a tévében látta meg az egyik sörösdobozon négylábú barátja képét, akit azonnal felismert, majd habozás nélkül jelentkezett is érte, s a menhelyen bizonyította, hogy övé a kutya.

Azóta az egyébként eredetileg Hazel nevű kutya és gazdája ismét boldogan élnek együtt. 
hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019