hirdetés
Bulvár

Társaikat próbálták menteni, ám eközben elpusztultak az elefántok

Hat elefánt zuhant le egy vízesésről és pusztult el Thaiföldön, miközben bajba jutott társaikat próbálták megmenteni. A helyi szakemberek szerint az incidens azt követően történt, hogy az egyik kiselefánt megcsúszott a vízesés szélénél az egyik nemzeti parkban.
Elefántok
Az elefántok sok mindenben segítik egymást a túlélésben (Forrás: pixabay.com / pen_ash)
hirdetés

Két másik elefántot még élve találtak meg egy közeli sziklaszirten, őket a thaiföldi hatóságok szállították biztonságos helyre – írja a BBC. Az érintett vízesésnél már több hasonló eset is történt, 1992-ben például nyolc elefánt zuhant le, és pusztult el itt. 

A szakembereket helyi idő szerint szombaton három órakor riasztották a helyszínre, mivel egy helyi utat elálltak az elefántok, majd három órával később felfigyeltek először egy hároméves állat tetemére, azután pedig öt másik elhullott elefántra is. 

hirdetés

A nemzeti park vezetője szerint a két életben maradt elefántot folyamatosan megfigyelték. A két megmaradt állat túlélését nehezítheti a jövőben is, hogy az elefántok sok mindenben támaszkodnak a csordára a túléléshez. Emellett az állatokat meg is viselhette társaik halála, hiszen korábban már megfigyelték, hogy az elefántok akár gyászolhatják is az általuk ismert fajtársaikat. 

Thaiföldön megközelítőleg hétezer ázsiai elefánt él, az állatok fele fogságban. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019