hirdetés
Bulvár

Vöröspanda-bébi született Nyíregyházán

Tündéri csöppséggel gyarapodott a Nyíregyházi Állatpark, s mostanra a látogatók is megleshetik őt.

Vöröspanda-bébi született Nyíregyházán
hirdetés

A Nyíregyházi Állatpark közösségi oldalán számolt be arról, hogy a már hét hetes vörös macskamedve kölyköt a mai napon megvizsgálta az intézmény vezető állatorvosa, Dr. Biácsi Alexandra.

A vizsgálat során a fiatal állat megkapta az egyedi azonosítóját, illetve kiderült az is, hogy egy hím ivarú állatról van szó. Testsúlya 706 grammra gyarapodott születése óta.

A Nyíregyházi Állatpark vörös macskamedve tenyészpárja hét éve él együtt. A nőstény állat, Ting-ting Pozsonyból, a hím, Szecsuán pedig a Dunbin Zoo-ból érkezett a magyar állatparkba az Európai Fajmegőrzési Program keretében. Mindkét állat nyolc éves, vagyis életük nagy részét együtt töltötték...

A faj egyedei nagyon nehezen szaporodnak fogságban, a kölyök érkezése így nemcsak hatalmas örömet jelentett, de egyúttal szakmai siker is.

hirdetés

A kis macskamedve születése azért is bír nagy jelentőséggel, mert az IUCN vörös listája szerint természetes élőhelyükön az állományuk száma drasztikusan csökken.

A Nyíregyházi Állatpark új kis jövevénye egyébként hét hete, akkor még szürke bundával, csukott szemekkel jött világra, s eleinte egészen magatehetetlen volt. Az anyja akkor szinte egész nap vele volt, jelenleg azonban már zömmel csak szoptatáskor keresi fel.

(A borítókép forrása: MTI/Balázs Attila)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés