hirdetés
Életmód

Böjti ételnek is ideális: Sütőben sült burgonya tojással

hirdetés
Akár egy húsmentes napra, akár a böjt idejében alkalmas lehet ez a recept, hiszen nem tartalmaz húst. Persze, akár egy teljesen átlagos hétköznapi vacsorára vagy hétvégi reggelire is tökéletesen alkalmas lehet, hiszen laktató is, és ízletes is.
Burgonya
Finom és könnyű fogás a kétszer sült burgonya (Forrás: pixabay.com / aireandcalderchick)
hirdetés

Hozzávalók:

    • 2 közepes/nagy burgonya

hirdetés

    • Egy nagyobb vöröshagyma felkockázva

    • Négy kis méretű tojás

    • 3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma

    • 100 gramm reszelt sajt (vagy több, ha valaki sajtosabban szereti)

    • 2 evőkanál olíva olaj

    • Friss, apróra vágott metélőhagyma

    • Só, bors

Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

    2. Mossuk meg alaposan a burgonyákat, s villával szurkáljunk rá néhány lyukat, majd helyezzük őket a sütőbe egy sütőrácsra, és süssük 30-40 percig őket. 

    3. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olíva olajat, majd dinszteljük rajta kb. 5 percig a fokhagymát és a vörös hagymát. 

    4. A burgonyákat hagyjuk lehűlni annyira, hogy hosszában ketté tudjuk vágni őket. Kanalazzuk ki a burgonyák belsejét úgy, hogy pár milliméter még azért maradjon a héj felett.

    5. Keverjük össze a kikanalazott burgonyát, a reszelt sajtot, a sót és a borsot, illetve a serpenyő tartalmát.

    6. Helyezzük vissza a sütőrácsra a burgonyákat, majd töltsük meg őket az imént elkészített masszával, s nyomkodjuk le őket annyira, hogy a tojást rá lehessen ütni a krumplik tetejére. 

    7. Mielőtt egy-egy tojást ütnénk mindegyik burgonya tetejére, szórjuk meg őket friss metélőhagymával.

    8. A megtöltött burgonyákat és a tojást süssük 200 fokon 10-15 percig, vagy addig, amíg a tojásfehérje kellően kemény állagot nem nyer. Jó viszont, ha a sárgája picit még lágy marad!


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019