hirdetés
Életmód

Ezt a hűs, gyümölcsös desszertet érdemes nyáron is elkészíteni!

hirdetés
A málnának még szerencsére szezonja van, s mivel a kánikula látszólag már itt van a küszöbön, ezért érdemes felkészülni könnyed, üde nyári receptekkel is. Éspedig kevés dolog lehet frissítőbb, mint ez a gyümölcsös, zselatinos panna cotta!
Málnás panna cotta
Nyáron ideálisak lehetnek a sütés nélküli desszert-receptek (Forrás: pixabay.com / RitaE)
hirdetés

A panna cotta a nyár egyik legszuperebb desszertje, hiszen nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, ráadásul a végeredmény is egy könnyed és hűs finomság lesz, amely egy tetszetős üvegpohárban kínálva ráadásul rendkívül pompás látványt is nyújt. 

Hozzávalók – négy adaghoz

hirdetés

A tejes-tejszínes réteghez:

  • 200 milliliter tej
  • 200 milliliter tejszín
  • 5-6 gramm zselatinpor
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

A málnás szószhoz:

  • 450 gramm málna
  • 2 evőkanál víz
  • 70 gramm cukor

Elkészítés:

  1. A zselatinpor csomagolásán írtaknak megfelelően oldd fel a zselatint! Ha másként nem írják, úgy 5 gramm zselatinhoz 2 evőkanál hideg víz kell, amely 5-10 perc alatt kemény állagú kis réteggé szilárdul a pohárkában vagy edényben, amelyet ehhez használsz. 
  2. Egy lábasban melegítsd fel a tejszínt, tejet és cukrot, de ügyelj arra, hogy ne forrjon, csak meleg legyen. Amikor a cukor feloldódik, vedd le a gázról a lábast, add hozzá a vanília kivonatot, majd hagyd hűlni kb. öt percig, vagy amíg langyosra hűl, s csak aztán add hozzá a zselatint. Fontos, hogy ha túl forró a tejszínes folyadék, akkor később nem fog megszilárdulni a zselatin.
  3. A lábasba helyezett zselatint kavargasd, míg teljesen feloldódik, majd pedig töltsd tetszőleges poharakba a zselatinos tejet, és helyezd nagyjából négy órára, vagy ha teheted, picit tovább a hűtőre.
  4. A málnás szósz elkészítéséhez mosd meg és szükség esetén tisztítsd is a gyümölcsöt, majd egy lábasban melegítsd azt fel vízzel és cukorral. Miután forrni kezd, távolítsd is el a tűzről.
  5. Ha lehűlt kissé a szósz, turmixold össze, majd igény szerint le is szűrheted. Ha már szoba-hőmérsékletűre hűlt, hűtőbe teheted, s a tálalás előtt töltsd a panna cotta tetejére a szószt.

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019