hirdetés
Életmód

Ezzel a Valentin-napi finomsággal aligha lőhetsz mellé!

Közeledik a Valentin-nap, és valószínűleg vannak, akik már ötletelnek rajta, hogy vajon mivel lepjék meg a szívüknek oly kedves személyt.

Ezzel a Valentin-napi finomsággal aligha lőhetsz mellé!
hirdetés

Hozzávalók fél tucat kis csokipohárkához

A csoki-pohárkához:

6 alumínium muffinforma

200 gramm fekete csoki

A málnapüréhez:

150 gramm málna (lehet fagyasztott is)

Negyed csésze cukor

A csokis málnakrémhez:

200 gramm fekete csokoládé

300 gramm habtejszín

Az elkészített málnapüré

A tetejére:

Friss málna és porcukor

Elkészítés:

Első lépésként készítsük el a csokoládé-pohárkákat! Ehhez először válasszuk két részre (egy 160 és egy 40 grammos adagra) a csokoládét. A 160 grammos adagot tegyük egy hőálló tálba, majd olvasszuk meg (40-45 fokig) forrásban lévő víz felett. Ezután vegyük le a víz felől a csokit, és keverjük hozzá a kisebb adagot. Ezzel temperáljuk a csokoládét.

Töltsük meg a muffinformákat kb. félig a csokival, és forgatással oszlassuk el a belső falaikon a réteget, a felesleges csokimennyiséget pedig töltsük vissza. Lefelé fordítva helyezzük egy sütőpapírra a muffinformákat, amíg a többi csokipohárkával dolgozunk.

Ezután helyezzük őket hűtőbe fél órára, de előtte a formák tetejéről simítsuk le a lecsöppenő csokit.

A málnapüré elkészítéséhez egy kis lábasban forraljuk 5-10 percig a málnát és a cukrot, majd szűrjük le a pürét, és tegyük félre.

A csokoládés töltelékhez olvasszunk ismét csokit, majd keverjük össze a málnapürével. A tejszínt verjük habbá, és a harmadát keverjük el a csokis masszában, majd ez utóbbit immár a tejszín megmaradt kétharmadával keverjük össze.

A desszert összeállítása során először helyezzünk a csokipohárkák aljára a málnás csokikrémből, majd tegyük vissza a hűtőbe az egészet 2 órára. Ezt követően friss málnával és porcukorral díszíthetjük az édességet.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gaoGfJx_VIw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

hirdetés

További híreink
hirdetés