hirdetés
Életmód

Ezzel a vörösboros forró csokival könnyebb átvészelni egy-egy lehangoló téli napot

Mostanra már bizonyára sokaknak elege van a télből, a hidegből, és úgy általánosságban véve a borongós és nyomasztó időjárásból. Éppen ezért néha érdemes lehet olyan finomságokat kipróbálni, amelyek segítenek abban, hogy picit jobban érezzük magunkat még így a tél vége felé is.
Forró csoki
A forró csoki önmagában is igazán finom, de borral kis csavart vihetünk a történetbe (Forrás: pixabay.com / Edda Klepp)
hirdetés

Az alább ismertetett forró csokiba egy kis vörös bor is kerül, ami különleges finomsággá varázsolja a kedvelt téli italt – persze, ez a recept a felnőtteknek, s nem a gyerekeknek szól… 

Az ízén túl az is e recept mellett szól, hogy pár perc alatt el lehet készíteni, és a hozzá szükséges alapanyagok is megtalálhatóak egy átlagos háztartásban, kivéve talán éppen a bort, de azt is szinte bárhol be lehet szerezni. 

hirdetés

Hozzávalók két közepes, esetleg egy nagyobb adag italhoz:

  • Negyed csésze „jó minőségű” vörösbor;
  • Három evőkanál cukrozatlan, sötét kakaópor;
  • Négy evőkanál kristálycukor;
  • Egy csésze tej;
  • Egy csipet só;
  • Egy rúd fahéj (elhagyható);
  • Egy kiskanál keményítő, ha valaki sűrűn szereti.

Elkészítés:

  1. Ha csökkenteni szeretnénk a bor alkoholtartalmát, alacsony lángon melegítsük forrásig.
  2. Ha nem, akkor első lépésként egy tálban keverjük össze a kakaóport, a cukrot és a sót, igény esetén a keményítőt, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál tejet, és keverjük el alaposan.
  3. Ezután tegyük hozzá a tej maradék részét, valamint a fahéjrudat, keverjük el még egyszer, adjuk hozzá a bort, melegítsük forrásig időnként kevergetve. Ha keményítő is van benne, akkor várjunk, amíg picit besűrűsödik. 
  4. Ha pár percet hűlt, még melegen fogyaszthatjuk is!

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019