hirdetés
Életmód

Filléres, természetes dekorációk egy hangulatos karácsonyhoz

hirdetés
A karácsonyi dekorálásnak nem feltétlenül kell költségesnek lennie, hiszen ha körülnézünk a környezetünkben, biztosan találunk néhány tetszetős, természetes tárgyat, amellyel szebbé varázsolhatjuk az otthonunkat. Olykor elég egy csokornyi friss fenyőág vagy néhány szép toboz, hogy hangulatosabbá tegyük az otthonunkat, ha viszont valakinek továbbra sincsen ötlete, az alábbi válogatásunkból meríthet magának.
Filléres, természetes dekorációk egy hangulatos karácsonyhoz
hirdetés

Tőzegáfonya-popcorn girland

A popcorn nemcsak finom és egészséges nasi, de akár karácsonyi dekorációhoz is használható. Keressünk hozzá néhány szem szép tőzegáfonyát, majd egy tű segítségével fűzzük őket cérnára vagy damilra, és már kész is a szép, természetes girland! Persze, a mikrós változat helyett inkább serpenyőben, fedő alatt, folyamatos „rázogatással” érdemes kipattogtatni a kukoricát erre a célra.

hirdetés

Méhviasz gyertya

Mesésen finom illatot áraszt magából a méhviasz gyertya, és nincs is másra szükség az elkészítéséhez, mint egy kanócra és egy méhviasz lapra. Ebből többféle színű is kapható, a sárga értelem szerűen a „klasszikus”. Az elkészítésébe a gyerekek is nyugodtan besegíthetnek, hiszen csupán annyit kell tenni, hogy a lap egyik végére fektetett kanóc körül szorosan felhengergetjük a lapot.

Szárított narancs girland

A szárított narancs nemcsak potpurrihoz jó, de akár girlandot is lehet belőle fűzni. A szeletekre vágott citrust először törölgessük meg alaposan, majd sütőben egy óráig szárítsuk a szeleteket 120 fokon, aztán megfordítva újabb egy óráig hagyjuk bent őket, azonos hőmérsékleten. Ugyanúgy fűzhetjük fel őket, mint a popcorn girlandot…

Karácsonyfák fenyőtobozból

Szebb fenyőtobozokból akár mini karácsonyfákat is készíthetünk. Ehhez érdemes őket akril festékkel először befesteni fehéres vagy zöldes színűre, majd egyenként színes gyöngyökkel díszíteni a kis „levélkéket”. Ezeket ragasztóval rögzíthetjük a helyükre.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés