hirdetés
Életmód

Hihetetlenül cuki ajándék lehet a kávés krémmel töltött csokidoboz Valentin-napra (is)

Ismét itt a Valentin-nap, és a lehető legkevésbé sem kizárt, hogy valakinek ez csak az utolsó pillanatban ugrana be. Ilyen esetben sem kell azonban kétségbe esni, hiszen vannak olyan egyszerű receptek, amelyek alapján pillanatok alatt látványos és egyedi csemegét készíthet bárki, hogy azzal lepje meg kedvesét.
Csokoládé
Valentin-napra tökéletes lehet bármilyen egyedi készítésű csokis finomság (Forrás: pixabay.com / Enotovyj)
hirdetés

Hozzávalók (egy darab csokidobozhoz):

  • Egy csésze (240 ml) habtejszín;
  • hirdetés
  • 1 evőkanál espresso kávépor;
  • 2 evőkanál porcukor;
  • 6 nagyobb, lehetőleg szabályos négyzet alapú kocka csoki;
  • Olvasztott fekete csoki
  • Olvasztott fehér csoki
  • Egy szem eper
  • Tejszínhab

Elkészítés:

  1. Egy nagyobbacska tálban keverjük össze a habtejszínt és a kávéport, majd adjuk hozzá a porcukrot is, és verjük fel robotgéppel, míg kellemesen lágy, krémes, habos állagot nem kapunk. 
  2. Takarjuk le, és tegyük egy időre a hűtőszekrénybe a krémet.
  3. A csokoládédobozka elkészítéséhez illesszünk egy középre helyezett kocka négy oldalára négy másik kockát, majd állítsuk ez utóbbiakat úgy, hogy egy szép, zárt alakzatot formáljanak. A széleket „zárjuk” és rögzítsük az olvasztott csokival.
  4. A legfelső kockát díszíthetjük az olvasztott fehér csokoládéval, de ezt még ne tegyük rá, csak majd a végén. 
  5. Várjuk meg, amíg szobahőmérsékleten megszilárdul minden olvasztott csoki a dobozkán és annak tetején, majd vegyük elő a hűtőből a krémet, s kanalazzuk egy habzsákba.
  6. A habzsák tartalmát nyomjuk bele a dobozkába, majd dekorálhatjuk egy szem eperrel, egy kis plusz csokiöntettel, illetve tejszínhabbal is.
  7. Végezetül helyezzük a dobozka tetejére a legfelső csokikockát, és már el is készültünk!


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019