hirdetés
Életmód

Itt az ősz – ezzel a sütőtökös muffinnal pedig méltóképpen köszöntheted!

hirdetés
Szeptember végéhez közeledve lassacskán beköszönt az ősz, amelyhez sokakban jellegzetes, gazdag gasztronómiai ízvilág és bizonyos karakteres zöldségek, gyümölcsök íze is párosul. Ezen eledelek egyike alighanem a sütőtök.
Sütőtökös muffin
A sütőtök egészséges, finom őszi eledel (Forrás: pixabay.com / congerdesign)
hirdetés

A sütőtökös ételek utánozhatatlanul gazdag és telt ízvilága, őszies, meleg színe, valamint puha, lágy textúrája nagyon népszerűvé teszi őket, arról nem is beszélve, hogy maga a sütőtök egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, egészséges eledel. 

A pitén túl is van azonban mód a sütőtök felhasználására – erre kiváló példa ez a muffin, ami szinte pillanatok alatt elkészül, főleg, ha már van is otthon pürésített sütőtök! Egy forró kávéhoz kiváló napindító lehet ez a desszert egy hűvös, őszi reggelen...

hirdetés

Hozzávalók (Kb. 12 muffinhoz)

  • 2 tojás
  • 1,5 csésze pürésített sült sütőtök
  • 1 csésze liszt
  • Negyed csésze olaj
  • 1-1,5 csésze cukor
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • Fél teáskanál szerecsendió
  • Egy csomag vaníliáscukor vagy egy teáskanál vanília-kivonat
  • Fél-háromnegyed csésze apróra tört dió, mogyoró, esetleg egy kevés apróra tört csokoládé

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve további előkészületként vajazzunk ki, vagy béleljünk sütőpapírral egy muffinsütő-formát. Ha még nincs kéznél, előzőleg süssünk meg a sütőben egy adag sütőtököt, majd botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük a belsejét.
  2. Egy nagyobbacska tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a fűszereket, majd egy másik tálban a két tojást és a cukrot. Ez utóbbihoz adjuk hozzá a sütőtök-pürét, az olajat és a vaníliás cukrot vagy a kivonatot. A két tál tartalmát ezután keverjük össze. 
  3. A végén keverjük bele a tésztába a diót, mogyorót, illetve ha kedvünk tartja, egy kevés apróra tört csokoládét is. 
  4. A tésztát osszuk szét a muffinformákba, majd süssük őket 30-35 percig. Akkor jó a muffin, ha a tésztába szúrt tűt ki tudjuk húzni anélkül, hogy bármi ragadna rá. 
  5. Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni egy sütőrácson.

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019