hirdetés
Életmód

A kedvesség az egyik legfontosabb tényező a hosszú távú kapcsolatot keresőknek

hirdetés
Az egyik legfontosabb tulajdonság, amelyet az emberek általában a hosszú távú kapcsolataikban keresnek, az a kedvesség – derül ki a Swansea Egyetem kutatásából.
Párkapcsolat
A kedvesség valamivel népszerűbb tulajdonság volt, mint a vonzó kinézet vagy a jó anyagi helyzet (Forrás: pixabay.com / StockSnap)
hirdetés

A Journal of Personality nevű lapban megjelent tanulmány elkészítéséhez több mint 2700 egyetemi hallgatót vontak be a vizsgálatba a világ minden pontjáról, akiknek egy adott keretet alkalmazva kellett összeválogatniuk azokat a tulajdonságokat, amelyeket egy ideális hosszú távú partnertől elvárnának. 

Noha az olyan tényezők, mint például a vonzó fizikai megjelenés és a jó anyagi helyzet is fontosak voltak, a legfontosabbnak általánosságban a kedvességet tartották - írják a ScienceDaily.com portálon. 

hirdetés

A kutatás során összehasonlították a keleti országok, illetve a nyugati országok párválasztási szokásait is. A tanulóknak összesen nyolc tulajdonságot soroltak fel, amelyeket „társdollárokon” vásárolhattak meg. A nyolc tulajdonság a jó megjelenés, a jó anyagi helyzet, a humor, a kedvesség, a szűziesség, a vallásosság, a kreativitás, illetve a gyermekek iránti vágy volt. 

Noha a nyugati és a keleti kultúrák képviselői között nagyon sok hasonlóság volt, de voltak különbözőségek is. 

Az emberek a „társkreditjeik” jobbára 22-26 százalékát „költötték” a kedvességre, ami mellett a jó megjelenés és a jó anyagi helyzet volt még nagyon népszerű, a kreativitás és a szűziesség azonban csupán 10 százalék alatti költést tudott magáénak. 

Megfigyelhető volt az is, hogy a férfiak a jó megjelenést fontosabbnak tartották, mint a nők, a nők számára azonban a jó anyagiak voltak vonzóbbak, mint a jó megjelenés. 

A nyugati kultúrákban a nők ugyanakkor fontosnak tartották a gyermekek iránti vágyat, míg a keleti országokban ez nem volt olyan hangsúlyos tulajdonság. 

Ez feltehetőleg azért van így, mert azokban a kultúrákban, ahol a fogamzásgátlás kevésbé elterjedt, a gyermekek születése természetes következménye az együttlétnek. Ezzel szemben a nyugati kultúrákban a partner gyermek iránti vágya befolyásolhatja a családalapítás valószínűségét. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019