hirdetés
Gazdaság

Alaposan megugrott több helyen a húsok ára

hirdetés
Rövid idő alatt egészen megnőtt egyes húsok ára bizonyos hazai üzletekben, aminek alighanem az az oka, hogy többen a koronavírus-helyzetről hallva pánikszerű felvásárlásba kezdtek – írja a Blikk. A lap szerint a húsok mellett például a zöldségek árában is emelkedést lehetett tapasztalni.
Húsok
Volt, ahol igen jelentősen megugrott a húsok ára (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)
hirdetés

A lap egy olvasója egy fővárosi piacon járva lefotózta, milyen árakkal találkozott: a hentesnél a sertéscomb és a lapocka kilója 2100, a tarja filéé 2390, a lábszáré pedig 2100 forint volt, holott a comb nemrégiben még csak kilónként 1800 forint körül volt, és a többi termék ára sem haladta meg a 2000 forintot. 

A zöldségek is drágábbak lettek a piacon a Blikk cikke szerint, így már kilónként 500 forintot kérnek a burgonyáért és a lila hagymáért is. 

hirdetés

A lap felidézi, hogy Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón az áremelkedéssel kapcsolatosan a patikákban egyes esetekben tapasztalt szokatlanul nagy mértékű áremelkedésekről szólt. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai szerint vizsgálják a patikáknál a tapasztalt elképesztő áremelkedéseket, mert noha 20-30 százalékos áremelés bármikor elképzelhető, ugyanez a 3000-szeres emelkedésről már nem mondható el. Ahol ilyet tapasztalnak, ott hatósági eljárásokra lehet majd számítani.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019