hirdetés
Gazdaság

Büntetésre számíthatnak a belvárosi zughotelek

hirdetés
Pénzbüntetésre számíthat számos V. kerületi, engedély nélkül működő zughotel, miután az önkormányzat is meggyőződött arról, hogy nem volt engedélyük a működéshez.
Hotel
Hatalmas adókiesést okozhatnak a feketéző vállalkozók (Forrás: pixabay.com / davidlee770924)
hirdetés

Ezúttal tizennégy olyan szálláshely ellen indít eljárásokat a belvárosi önkormányzat, amelyek illegálisan működtek, illetve nem voltak bejelentve – írja a 24.hu hozzátéve, hogy ezek a szálláshelyek legalább pénzbüntetésre számíthatnak. 

A portál szerint a VI. és a VIII. kerületben is több illegálisan működő szálláshelyet találtak, ugyanakkor az V. kerületben rendkívüli sűrűségben fordultak elő regisztrálatlan szolgáltatók. 

hirdetés

Ezeket az Aulich, a Falk Miksa, a Vigyázó Ferenc, a Kálmán Imre, a Sas, a Szemere, a Képíró és a Henszlmann Imre utcában, továbbá a Fővám téren találták, s a Belgrád rakparton több „zughotel” jelenléte is bebizonyosodott. 

A portál megkeresésére a helyhatóság elárulta, hogy munkatársaik az érintett címeket megvizsgálták, és mivel azok egyike sem volt regisztrálva, ezért eljárás alá vonták őket. Ennek következménye legalább pénzbüntetés lehet, de az sem kizárt, hogy betiltják a szálláshelyet. 

A hivatal további tájékoztatást az érintett szálláshelyekkel kapcsolatosan személyiségi jogokra és a kapcsolódó jogszabályokra hivatkozva nem adott. 

A lap hozzátette, a budapesti turizmus fellendülése miatt felfutó szálláshelyszektorban sok az adócsaló és a feketéző, akik „óvatos becslések szerint is” tízmilliós nagyságrendű adókiesést okozhatnak a főváros belső kerületeinek. Megoldás lehet ugyanakkor egyrészt az online szálláshely-hirdetési szektor szabályozása, kiegészítve az önkormányzati revíziókkal. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019