hirdetés
Gazdaság

Csehországba is szabad az út az oltottak előtt

Bárki, akit Magyarországon bármely engedélyezett vakcinával beoltottak – tehát akár a keletiekkel is –, mehet Csehországba a védettségi igazolványával.

Csehországba is szabad az út az oltottak előtt
hirdetés

Újabb, a külföldi utakat fontolgatók számára kedvező megállapodás született. Ennek értelmében szombattól karantén- és tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyar és cseh állampolgárok a két ország között – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebookon.

A külügyminiszter megjegyezte azt is, hogy kölcsönösen elismeri a két ország az oltási igazolványokat, így a beadott oltóanyag fajtájától függetlenül minden oltottra érvényes a megállapodás.

Felidézte; az elmúlt néhány napban sokat tárgyaltak a cseh féllel, hogy lehetővé tegyék a már beoltott polgárok számára a szabad utazást az országok között.

Csehország és Magyarország között évente több százezer turista fordul meg, s most ismét megnyílik a lehetőség a prágai, budapesti, brünni városnézésekre, illetve a magyar fürdővárosok látogatására, balatoni pihenésre – sorolta a miniszter.

Továbbra is vannak országok, amelyekkel tárgyalnak, például éppen ma Lengyelországban is egyeztetnek, így létrejöhetnek újabb megállapodások is.

Szerbia, Montenegró, Szlovénia, Bahrein, Horvátország, Románia és Törökország a kétoldalú megállapodásoknak köszönhetően már ugyancsak fogadja az oltott magyar állampolgárokat a vakcina fajtájától függetlenül.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Lubos Houska)


hirdetés

További híreink