hirdetés
Gazdaság

Egyelőre nem lesz olcsóbb az alma

hirdetés
Sajnos egyelőre nem mutatkozik jele annak, hogy egyhamar olcsóbb lehetne a kedvelt gyümölcs.
Alma
Sajnos idén sem jó az alma terméshozama (Forrás: pixabay.com / S. Hermann & F. Richter)
hirdetés

Az idei almaszezon kezdetén még a tavalyinál is gyengébb hozam a jellemző, így a léalma és az étkezési alma ára sem valószínű, hogy mérséklődne. Ráadásul már a hűtőházak tartalékai is fogytán vannak. 

Az egyik probléma az, hogy tavaly viszonylag gyenge, 400 ezer tonnás terméshozam volt jellemző. A másik, hogy idén még ennél is rosszabb, 300-350 ezer tonnás terméshozammal számolnak a szakemberek. 

hirdetés

E két tényező együtt – kombinálva ráadásul azzal, hogy Európában is viszonylag alacsony, 10,7 millió tonnás termést mutatnak az előrejelzések – tartósan magas almaárakhoz vezethet a Világgazdaság cikke szerint. 

Idén ráadásul, szemben az elmúlt évekkel, a szezon kezdetekor sem áll rendelkezésre pár hónapra elegendő étkezési alma a hűtőtárolókban, hiszen a készletek elfogytak. 

A léalma esetében a 34-37 forintos induló kilogrammonkénti árak csak 2-3 forinttal maradtak el a tavalyi nyitóáraktól, s a piaci várakozásokat az elkövetkezendőekben egy újabb esetleges járványhullám miatti bizonytalanság jellemzi. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019