hirdetés
Gazdaság

Egyes szállásadók ellenzik a védettségi igazolvány alapján történő megkülönböztetést

Hamarosan fogadhatnak vendégeket a szállodák, azonban egyelőre a tervek szerint csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és az ő gyermekeik fogadhatóak a szálláshelyeken. Ezt ugyanakkor több szállásadó is ellenzi, aminek hangot is adtak a közösségi oldalakon.

Egyes szállásadók ellenzik a védettségi igazolvány alapján történő megkülönböztetést
hirdetés

Egyes szállásadók a közösségi oldalakon adtak hangot ellenvetésüknek, miszerint nem hajlandóak különbséget tenni vendég és vendég között, posztjukban pedig piros vonallal áthúzott igazolvány képével nyomatékosították elhatározásukat – derül ki a Blikk cikkéből.

A lap szerint egy kelet-magyarországi magánszállás üzemeltetője is megszólalt a vakcinaigazolványról alkotott véleményéről. Mint fogalmazott, már több vendégük is szerette volna lemondani a foglalását a vakcinaigazolvány előírása miatt, akiknek ők jelezték, hogy „náluk ez nem probléma”.

„Nem szeretnénk bármilyen megkülönböztetésben részt venni. Egyelőre kivárunk, tájékoztatást még nem kaptunk arra vonatkozóan, hogy a magánszállásadókkal mi lesz a jövőben. Nekünk nem kötelező a recepció, mint a panzióknak vagy a szállodáknak, elég, ha telefonon ügyeletben vagyunk”

– fogalmazott a lapnak nyilatkozó nő, hozzátéve, hogy az ellenőrzés megoldása különösen is nehézkes, amikor a vendég a szálláshelytől akár 200-300 kilométerre lakik, és onnan indul útnak.

A Blikk szerint több másik szállásadó is tiltakozik az igazolványok kötelező előírása ellen, amiben természetesen annak is szerepe lehet, hogy akár jól fizető vendégektől is elesnek, amennyiben valaki nem szeretné beadatni magának az oltást, és inkább üdülni sem megy emiatt.

A lap felidézi, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságának (NAIH) elnöke előzőleg kifejtette az atv.hu-nak, hogy a védettségi igazolvány felmutatása nem alkotmányellenes.

(A borítókép forrása: pixabay.com / FireFX)


hirdetés

További híreink
hirdetés