hirdetés
Gazdaság

Elon Musk immár a világ leggazdagabb embere

hirdetés
Elon Musk vagyona elérte a 185 milliárd dollárt, amivel ő lett immár a világ leggazdagabb embere.
Elon Musk immár a világ leggazdagabb embere
hirdetés

A Teslát és a SpaceX-et alapító vállalkozó vagyona azt követően érte el a fentebbi összeget, hogy a Tesla részvényárfolyama csütörtökön megugrott – írja a BBC hírportálja.

Ezelőtt – egészen 2017-től kezdődően – az Amazont alapító Jeff Bezos volt a legvagyonosabb ember a világon.

hirdetés

A Tesla értéke ebben az évben jelentősen megnövekedett – szerdára a 700 milliárd dolláros értéket is elérte, amire eddig a vállalat történetében még nem volt példa.

Szemléltetésképpen pedig érdemes megjegyezni, hogy a Tesla értéke ezzel meghaladja a Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM és Ford együttes értékét is.

A Twitteren Musk azzal a megjegyzéssel körítve osztotta meg a friss hírt, hogy „milyen különös” – ő lett a világ leggazdagabb embere 190 milliárd dollárral. Azután azt írta: vissza a munkához.

Egy korábbi Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy a vagyona közel felét a Föld problémáinak orvoslására szeretné felhasználni, míg másik felét arra, hogy a Marson működő várost hozzanak létre, arra az esetre, ha esetleg a Földet valamilyen világméretű, végzetes probléma érné. (Erre példaként egy meteorbecsapódást, illetve egy harmadik világháborút említett.)

A Tesla megnövekedett árfolyama részben a Demokraták választási sikereihez köthető, hiszen az elektromos járművek piaca iránt egy demokrata vezetés támogatóbb lehet. Márpedig a Teslának továbbra is nagy szelet jut a szektorban…


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés