hirdetés
Gazdaság

Immár Tim Cook is a milliárdosok táborát gyarapítja

hirdetés
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója immár a dollármilliárdosok táborát gyarapítja, miután a vállalata részvényei egyre csak emelkedést mutatnak.
Tim Cook
Tim Cook is dollármilliárdosnak mondhatja immár magát (By Austin Community College - https://www.flickr.com/photos/accdistrict/35992738453/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=91537495)
hirdetés

Az Apple piaci értéke erős eredményeket mutatott, s részvényei egyre növekedőben vannak, így immár 125 millió dollárt vihetett haza csak az elmúlt évben a 847 969 részvényt is birtokló vezérigazgató – derül ki a BBC cikkéből.

Múlt héten Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója eközben 100 milliárdosra hízott vagyonát ünnepelhette.

hirdetés

Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt – amikor is az emberek zöme a szokottnál többet volt otthon, illetve a számítógépek, mobilok előtt – alapvetően nőtt az Apple-hez, Facebookhoz és Amazonhoz hasonló nagy technológiai vállalatok profitja.

Az Apple esetében fontos fejlemény az is, hogy már nem sok választja el a rekordtól, amelyet az első, 2 billió dolláros értéket elérő Szilícium-völgyi vállalatként érhet el. A gyarapodása pedig azért is szembetűnő, mert két éve – ugyancsak az első ilyen vállalatként – 1 billiós értéket sikerült magáénak tudnia. 

Tim Cook Steve Jobs után lett az Apple vezérigazgatója, s a dollármilliárdos státuszát az általa birtokolt részvények, illetve az általa az Apple részére befizetett összegek alapján, a Bloomberg Billionaires Index számításai alapján jelentették ki.

A techóriás vezére 2015-ben úgy tervezte, hogy vagyona nagy részét nem tartja meg, s már több millió dollárnyi Apple-részvényt jótékony célra is ajánlott. Közben Zuckerberg is hasonló ígéretet tett arról, hogy megválna részvényei egy jelentős részétől.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019