hirdetés
Gazdaság

Ismét lesz tizenharmadik havi nyugdíj

hirdetés
2021-től kezdődően visszaépül a tizenharmadik havi nyugdíj, egyelőre azonban még csak a januári összeg 25 százalékát kapják meg az érintettek.
Visszaépül a 13. havi nyugdíj
Négy év elteltével már a teljes januári nyugdíjnak megfelelő összeget kapnak az érintettek (Forrás: pixabay.com / Mabel Amber)
hirdetés

A 2021-es évtől kezdődően négy részletben, fokozatosan a nyugdíj összegének nagyobb hányadával épül vissza a tizenharmadik havi nyugdíj juttatása a Blikk szerint. Az Országgyűlés az erről szóló, a kormány által javasolt törvénymódosítást 193 igen szavazattal, egy nemleges szavazat ellenében, s egy tartózkodás mellett fogadta el. 

A juttatást az arra jogosultak a januári járadékkal együtt kapják meg; 

hirdetés
  • 2021-ben a nyugdíj januári összegének 25, 
  • 2022-ben annak 50, 
  • 2023 a 75 százalékában, majd 
  • 2024-ben annak teljes egészében

részesülnek a nyugdíjasok tizenharmadik havi nyugdíjként.

A módosítás értelmében az ezt követő években már mindig a január havi nyugdíj összegének megfelelő összegű lesz a juttatás. Tizenharmadik havi ellátást a más pénzbeli ellátásokban részesülők is kapnak, azonban erről kormányrendelet rendelkezik majd.

Azok kaphatják majd meg az adott évben a tizenharmadik havi juttatást januárban, akik a megelőző évben legalább egy napra nyugdíjjogosultak voltak, s januárban is azok. A kormányrendelet által érintett személyekkel együtt 2 millió 560 ezer ember jogosult a tizenharmadik havi nyugdíjra.

A nyugdíjprémium intézménye egyébként ugyancsak megmarad.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019