hirdetés
Gazdaság

Korábban érkezhet az évközi kiegészítő nyugdíjemelés

A kormány pótlólagos nyugdíjemelést hajthat végre a vírushelyzet miatt, hiszen a tervezett 3 százalék helyett 3,6 százalék volt az infláció. Ez azt jelenti, hogy 0,6 százalékos évközi kiegészítő nyugdíjemelés következhet, amit november helyett most nyár elején folyósíthatnak.

Korábban érkezhet az évközi kiegészítő nyugdíjemelés
hirdetés

A nyugdíjak minden év januárjában a megelőző évben becsült értékű inflációnak megfelelően növekednek, ha azonban év közben a tervezettnél nagyobb mértékű a pénzromlás, akkor egyösszegben nyugdíj-kiegészítésben részesülnek a nyugdíjra jogosultak – idézi fel a Blikk.

Tállai András a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy új menetrendet vetít előre az idei költségvetési törvény módosításáról szóló, a napokban benyújtott törvényjavaslat.

Mint megjegyezte, a járvány új viszonyokat teremtett, s a kormány próbálja segíteni a nyugdíjasokat ebben a helyzetben, így már év év közben jelzi a módosító javaslat, hogy 3,6 százalékra növelhető a nyugdíjemelés mértéke.

A lap szerint évközi nyugdíjemelést jelentene valójában a kormány intézkedése, s az érintettek már nyár elején, egy összegben megkaphatnák az első hónapokra járó kiegészítő nyugdíjemelés összegét, míg a fennmaradó hónapokban már a 0,6 százalékkal emelt összeg érkezne meg a nyugdíjasokhoz.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Claudia Peters)


hirdetés

További híreink
hirdetés